Seminarium om digital utbildning och fortbildning

2021-06-01T14:53:05+00:00

Seminarium om digital utbildning och fortbildning
Christina Christoffersen

Vad är ett break-out room? Hur skapar man ett digitalt test? Är filmer verkligen ett bra medium för pedagogik? Hur använder man interaktiva verktyg under föreläsningen? Hur säkrar man att kunskapen är kvar lång tid efter utbildningen? Vad har sociala medier med utbildning att göra och vad betyder ordet ”gamefication”?

Om du är nyfiken inför den nya disciplinen ”digital utbildning” så är detta ett seminarium för dig! Här delar vi med oss av erfarenheter från flera års experimenterande med att engagera och utbilda ST läkare och kollegor med hjälp av digitala verktyg.

Robin Lundén rekommenderas varmt av ST läkare inom Anestesi pga av aktiviteterna på hans digitala plattform Internet-Anestesi, där han skapar korta, kärnfulla utbildningar med hög bild/ljud kvalitet och mycket hjärta.

John Terlinder tog chansen och startade en utbildningsplattform med ett imponerande kurskatalog med utbildningar för både läkare och andra yrkesgrupper inom sjukvården. Medsters mål är att forskningens rön snabbare ska nå ut i den kliniska vardagen. Det kräver livslång, målmedveten fortbildning av alla vårdgivare. Utvecklingen går fort – hänger du med?

Peter Hammarlunds Instagramkonto “EKG-kurvan” har mer än 12 tusen intresserade följare som tävlar och lär sig om hjärtarytmier och allt relaterad till EKG. ”Making EKG hyfsat kul since 2018” har varit målet och det har Peter lyckats med.

Event Timeslots (1)

Sal 1
-
Christina Christoffersen