Ola möter mästerkockarna Marie & Peter

2018-07-21T22:04:50+00:00 lördag, 21 juli|

Ola Björgell, kongresspresident för Framtidens Specialistläkare, samtalar med mästerkockarna Marie & Peter Skogström en solig sommardag på Mat & Vin Slottsparken, mitt i sköna Malmö.

En unik mötesplats med absolut mersmak!

Vi vill att Du som är kongressdeltagare ska må riktigt bra och få både god och hälsosam mat med Skånsk gästfrihet. Du välkomnas till alla de måltider som Marie & Peter dukar upp under kongressen, från fika till mingel och luncher, i samarbete med FSL och Malmö Arena. Här skapas en unik mötesplats för alla deltagare med absolut mersmak där klassiska maträtter presenteras med en extra twist!

Att hämta hem mycket kunskap och kontakter kräver god mat och fika. Det kända krögarparet komponerar och tillagar samtliga måltider tillsammans med Malmö Arenas erfarna kockar. Marie och Peter är självklart också på plats samtliga kongressdagar under FSL och deltar aktivt i matlagning och servering samt presenterar sina tankar med fika och lunch varje dag. Nu kan Du börja längta till FSL med måltider som lätt blir till goda minnen och snackisar!

Möt mästerkockarna Peter & Marie Skogström på FSL!

Hur har Ni tänkt kring menyn för kongressdagarna?

Eftersom mångfald är ett kurstema (etik, mångfald, jämlikhet) i kongressen vill vi förstärka och synliggöra det även under måltiderna. Under mingelstunden efter invigningen på onsdagen bjuds det t ex på en läcker tallrik med modern Skånsk mångfald, inspirerad från de många världsdelar och människor som möts i stadens rika matutbud. Runt vårt bord ska alla känna sig varmt välkomna och få ta del av en måltid tillsammans!

Hur kommer det se ut på fikastunderna?

Vi tänker att det också ska vara en mer hälsosam kost som serveras. Det kan vara en nyttig macka med ett energitillskott i form av en shot. Något som får alla att må bra på förmiddagen och ge kraft till att fortsätta lyssna och hämta hem kunskap på föredragen. På eftermiddagen kan det behövas ett litet balanserat sockertillskott. Det skapas ofta från en klassisk anrättning, omgjord med twist till en modern fika. Tänk förslagsvis på vad päron, choklad och mint kan få Dig att associera till!

Vad händer på lunchen?

Då samlas vi alla kring dukade bord med sittande lunch. Det blir ett tillfälle att mötas och knyta kontakter samt njuta av en måltid tillsammans. För oss är det viktigt med riktigt bra råvaror, rena smaker och en enkelhet som lyfter fram och förstärker det som serveras. Att tänka på miljön och ta tillvara alla delar är viktigt. Vissa saker kan serveras vid bordet så att alla kan ta det som önskas och i rätt mängd. Det bästa är att inte kasta mat och att också kunna äta lagom mycket, för att må bra och för att visa respekt för det som bjuds. En dag blir det vegetariskt för alla, så att även lunchen blir en mångfald av måltider i allt från kött och fisk till vegetariskt.

Vad är utmaningen och förhoppningen för Er under kongressen?

Det är att så många är på plats. Upp till ettusen personer ska äta samtidigt. Då gäller det att ha järnkoll på logistiken. Samtidigt ska smakerna sitta och gästerna ska uppskatta det som serveras. Det är en stimulerande utmaning och vår förhoppning är att alla ska uppskatta det som bjuds. Det ska bli fantastiskt roligt och Ni är alla hjärtligt välkomna till bords!

Textbearbetning & foto: Ola Björgell

[iee_cards image=”http://framtidenslakare.se/wp-content/uploads/2018/07/marie1.jpg” title=”Marie Skogström” heading_size=”h3″ description=”Marie är känd som vinnaren av Kanal 5:s program Dessertmästarna. Från PM & Vänner i Växjö till stjärnkrogar i London klättrade hon den tuffa vägen upp till chokladtillverkning på NK i Stockholm och vidare till Petri Pumpa. Tävlingar som Coupe Dessert och Wilhelmina har genererat både första- och andraplatser och två gånger har Marie tagit sig till semifinal i Årets Kock. Många minns också Maries ”Skogströms kök & butik”, en liten saluhall med restaurang, stenugnsbageri och deli i Malmö – en omtalad oas som innehöll det mesta av livets goda. Nyligen tävlade Marie framgångsrikt i TV4:s Kockarnas kamp. ” alignment=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” typography_title=”Open Sans:regular” title_font_size=”18″ title_color=”” typography_description=”Open Sans:300″ description_font_size=”16″ description_color=”” background_color=”#f7f7f7″ border_color=”#dddddd” /]
[iee_cards image=”http://framtidenslakare.se/wp-content/uploads/2018/07/peter1.jpg” title=”Peter Skogström” heading_size=”h3″ description=”Peter är för de flesta känd som Årets Kock 2006 och han är även olympisk mästare i matlagning. Innan Peter blev egen företagare arbetade han bland annat som kökschef på Kronovalls Slott och anrika Petri Pumpa. Peter driver företaget Smarta Kök. Ett av Peters stora intressen är jakt och fiske och på meritlistan finns även en sommelierexamen. Peter har tävlat i programmet Kockarnas Kamp på TV4, där han gick segrande ur tävlingen. Nu i september tävlar Peter åter i finalen i Årets Kock.” alignment=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” typography_title=”Open Sans:regular” title_font_size=”18″ title_color=”” typography_description=”Open Sans:300″ description_font_size=”16″ description_color=”” background_color=”#f7f7f7″ border_color=”#dddddd” /]