Kurskoncept 2021-08-01T16:14:17+00:00

Digitala Kurser 2021 

FSL’s digitala kurser är en stor succé! Vi utökar nu kurskatalogen!

Anmälan till höstens kurser öppnar den 1 augusti 2021 och är öppen till och med sista november.

Kursbeskrivningarna för höstens digitala kurser publiceras den 1 augusti 2021.

Höstkurserna ges under hela oktober-november-december. Dock kan vissa kurser vara begränsade till en kortare kursperiod, så var god se den aktuella kursbeskrivningen. 

Anmälan

Målgruppen för våra kurser är ST- och BT-läkare som vill utbilda sig och få ett ST-kursintyg. Självklart välkomnas även specialister som vill fortbilda sig och få ett fortbildnings-intyg. Du kan anmäla dig till så många kurser du vill. 

En kurs kostar 1900:-. Om flera kurser bokas vid samma bokningstillfälle blir priset lägre per kurs (3500:- vid bokning av 2 kurser, 4500:- vid bokning av 3 kurser). Ytterligare tillkommande kurs i samma bokning kostar 1500:-/kurs. Exempel: En deltagare som bokar tre kurser samtidigt betalar 4500:-. En som bokar fyra kurser samtidigt betalar 6000:-.

Samtliga angivna priser är SEK exkl moms. Kursavgiften avser kursadministration, personlig inlogg i vårt kurssystem, tillgång till inspelade föreläsningar och annan kursmaterial samt utfärdande av kursintyg. Det finns inget vinstsyfte med FSL och eventuellt överskott återförs i sin helhet till utveckling av kurs- och kongressverksamheten. Anmälan är bindande och personlig.

Vi rekommenderar att du i samråd med din chef och schemaläggare frigör arbetstid för att gå kurs. Hur många dagar en kurs omfattar kan du läsa i kursbeskrivningen.

Upplägg

Du kan närsomhelst under kursperioden gå den/de kurserna du har blivit antagen till. Så som tidigare är alla uppgifter i våra kurser obligatoriska. En uppgift kan bestå av exempelvis inläsningsmaterial (t ex artiklar) eller exempel på patientfall, att du ska titta på små filmer eller lämna in en kort skriftlig uppgift. Den fysiska undervisningen har ersatts av förinspelade föreläsningar eller intervjuer som du tittar på själv via din dator hemma eller t ex på arbetsplatsen. Det ingår i vissa kurser ett så kallat pre- och post-test för utvärdering av uppnådd kompetens samt för att säkerställa att du har tagit del av kursens innehåll. Den sista punkten som ska göras är att skicka in en elektronisk kursutvärdering.Varje kurs utvärderas separat för att ge kursledare den feedback som behövs för vidare kursutveckling.

Intyg

När du efter genomförd kurs har skickat in den elektroniska utvärderingen inleder vi granskningen av dina genomförda moment. Intyget skickas därefter ut digitalt till din personliga inlogg med en kort handläggningstid.  

OBS – Pga GDPR sparas inga personuppgifter efter avslutad kurs. Det betyder att du direkt efter avslutat kurs måste vara mycket noga med att skriva ut intyget (i färg) och spara intyget själv.

Kontakt

Om du har frågor gällande hur du anmäler dig, hur du gör utvärderingen eller hur du får ut ditt intyg var god kontakta MKON via [email protected].

Om du har frågor angående kurserna och deras innehåll var god kontakta FSL via vårt kontaktformulär

ANMÄLAN DIGITALA KURSER