Du är vad Du äter!

2018-03-31T05:05:23+00:00 torsdag, 22 februari|

Har kosten någon betydelse för hälsan och för att förhindra eller bota sjukdomar?

Möt Professor Charlotte Erlandson-Albertsson på kongressen. Hon föreläser tillsammans med Sveriges mest kände konditor Jan Hedh. Under vårt 10-års jubileum blir det såklart ett extra fokus på den fantastiskt goda mat som skapas i Skåne!

Bild: Professor Charlotte Erlandson-Albertsson

Har kosten någon betydelse för hälsan och för att förhindra eller bota sjukdomar, är frågan som gäller. Det finns många hälsopåståenden. Ett viktigt budskap är betydelsen av att äta färgrik föda, för att tillgodose kroppens behov av antioxidanter, ett behov som ökar ju äldre vi blir eftersom kroppens egna förmåga avtar. I synnerhet hjärnan som förbrukar mycket syre måste ha ett rikligt skydd mot sidoreaktioner där syre är inblandat. Ett annat är fibrer, för att ge en bra bakterieflora för tarmen. Ett tredje behov är bra fetter.

Syftet med presentationen är att ge korta hälsoråd och den vetenskapliga grunden för dem med målet att förstå betydelsen av en kost anpassad till både friska och sjuka personer, så att de på ett genomförbart sätt optimerar kost och hälsa.