Årets invigningsföreläsare på FSL

2018-09-04T16:54:54+00:00 tisdag, 4 september|

Mångfaldigt prisbelönta Pär Johansson är årets invigningsföreläsare på FSL!

Under FSL 2018 har Ni alla möjlighet att under kongressdagarna delta i ett antal föreläsningar om likarätt, med etik, mångfald och jämlikhet i fokus. Tillsammans kan vi skapa en öppen, varm och lite mer omtänksam plats i vår hälso- och sjukvård runt om i hela landet. Vi har glädjen att presentera Pär Johansson som invigningsföreläsare till Er alla!

Alla människors lika värde och rätt till ett meningsfullt liv
Pär står upp för alla människors lika värde och rätt till ett meningsfullt liv. Han påminner oss om att alla människor är unika. Han är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern. En teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar tillsammans på scenen. Förutom utsålda Sverige-turnéer med ”Elvis” och ”Trollkarlen från Oz” innehåller Glada Hudik-teaterns resa bland annat framträdanden i New York, långfilmen ”Hur många lingon finns det i världen?” och den folkkära reklamfilmskaraktären ICA-Jerry.

Pär är mångfaldig belönad för sitt långa och verkligt gedigna arbete. Han har fått priserna, ”Årets eldsjäl, Kunskapspriset, Astrid Lindgrens Världs pris, Kungens medalj, Årets föreläsare, Årets KURage pristagare, Tenzingpriset, Samhalls visa vägen-priset, Årets Unga Chef samt Guldmasken”. Kika på filmklippet från årets eldsjäl och sätt ett stort kryss i Din kongresskalender för denna fina start på 10-års jubilerande FSL!

Årets eldsjäl
Programledare Mark Levengood introducerar Prinsessen Sofia som presenterar Årets Eldsjäl Pär Johansson. I filmen får vi lyssna till honom samt med varma hälsningar och underbar musik från Glada Hudikteatern. Det är tolv minuter som vi starkt rekommenderar Er alla att se på.

Möt Pär på invigningen av FSL den 5 september!